EN

-

FR

-

NL

VEEL MEER DAN EEN TAPIJT

Lorena Canals, bedenkers van het wasbare tapijtconcept, maakt natuurlijke katoenen en wollen tapijten met bijpassende textielaccessoires voor huis- en kinderdecoratie, ontworpen in Barcelona en met de hand gemaakt in India. Natuurlijke grondstoffen, niet-giftige kleurstoffen, eerlijke handel en duurzame productie zijn de milieuvriendelijke waarden waar het merk voor staat, evenals het teruggeven voor haar Sakûla Project.Lorena Canals biedt eigentijdse textieldecoratie, maar toch praktisch en zonder gedoe, ideaal voor kinderkamers en kinderdagverblijven, en voor het hele huis, zodat u kunt mixen en matchen en een perfect gecoördineerde stijl krijgt! Het merk biedt milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde arbeidspraktijken, waardoor de ontwerpen van uitstekende kwaliteit zijn.

DE WAARDE VAN HANDWERK

UNIEKE KUNSTWERKEN

Als u bij u thuis in het bezit bent van één van onze kenmerkende tapijt, weet u dat het een uniek stuk is. Omdat het handgemaakt is door Indiase ambachtslieden en niet het resultaat is van massaproductie. Met een eigen fabriek, ontwerpt en produceert Lorena alles wat haar verbeelding kruist. Dat is hoe iconische kindertapijten met originele vormen zoals een koekje, een Monstera blad, of een wolk ontstaan. Maar ook ware kunstwerken zoals de collectie Sheep of the World. collectie, met 20% Nieuw-Zeelandse wol van topkwaliteit. Onze fabriek in India, die altijd opkomt voor fairtrade praktijken, biedt werk aan meer dan 170 ambachtslieden.TOT IN HET KLEINSTE DETAIL

Elk van onze tapijten zit vol details. We combineren vaak verschillende texturen om een spel van sensaties en reliëfs die niet alleen op de tast maar ook met het oog worden waargenomen. spectaculaire decoratieve resultaten. Vlechten, franjes, kwastjes, borduurwerk, pompons of accessoires voor kindertapijten worden zorgvuldig met de hand genaaid door vakvrouwen. Het resultaat is een exclusief stuk gemaakt met natuurlijke vezels en een origineel ontwerp dat de decoratie van elke ruimte onderscheidt.

VAKMANSCHAP EN NATUURLIJKE MATERIALEN - DE PERFECTE COMBINATIE

Wol en katoen. Dit zijn de grondstoffen die garant staan voor de duurzaamheid en het comfort van elk van onze stukken. Beide vezels hebben talloze voordelen. Onze wollen tapijten zijn soepel, hypoallergeen, brandwerend en vuilafstotend. Ze zijn ook akoestische isolatoren en vochtregulatoren. Wilt u liever iets koelers en praktischer? De katoenen zijn licht van gewicht en kunnen gemakkelijk opgevouwen en in de wasmachine. Perfect voor kinderkamers of een huishouden met huisdieren, ze zijn de meest praktische van onze collecties. Duurzaam en gezellig, of je nu kiest voor wol of katoen, beide zijn WASBAAR.

DUURZAAM

Om het katoen van onze tapijten te verven, recyclen wij voortdurend water. Zo vermijden we onnodige kosten en dragen we iets meer bij aan het behoud van ons milieu.

+20 JAAR ZORG VOOR DE PLANEET

Wij geloven dat we allemaal een verschil kunnen maken als we kiezen voor natuurlijke, duurzame, handgemaakte producten met een zodanige kwaliteit dat ze bijna een leven lang meegaan. Wij geven om een lage milieubelasting. We geven om onze planeet, en we geven om echt duurzame gezelligheid te bieden.

RUGCYCLED® - 'S WERELDS EERSTE WASBARE GEUPCYCLEDE VLOERKLEED

Vloerkleden zijn een essentieel onderdeel van decoratie - ze geven gezelligheid, bescherming en definitie aan een ruimte. Bij Lorena Canals geloven we dat we veel meer kunnen bieden dan een mooi, gezellig en kwaliteitsvol tapijt. Wij geloven in een duurzaam en milieuvriendelijk tapijt. Daarom hebben we onze RugCycled® productlijn gecreëerd, de eerste die een tweede leven geeft aan de katoenresten van onze producties. Want wanneer we afval als grondstof gebruiken, verminderen we niet alleen de impact op natuurlijke hulpbronnen, maar besparen we ook energie en water. NEE tegen afval. JA tegen besparen!ALS U EEN LORENA CANALS KOOPT, HELPT U 90% WATER TE BESPAREN.

U bespaart op energie en 90% op water. Onze inzet voor de planeet en mensen maakt dat we voortdurend zoeken naar verbeteringen in onze productieprocessen om maximale duurzaamheid te bereiken.

ONZE KLEUREN HELPEN DE PLANEET TE BESCHERMEN

Onze tapijten hebben kleuren - veel kleuren! Maar onze kleurstoffen zijn niet te vergelijken met die op de rest van de markt - het zijn niet-giftige, natuurlijke poederkleurstoffen die worden verdund in heet water. Zodra de kleurstof klaar is, worden de katoenvezels op een stokje gerold en herhaaldelijk in het gekleurde water gedompeld tot ze de gewenste kleur hebben. Daarna worden ze gedroogd in de zon en, eenmaal droog, worden ze naar de fabriek gebracht om de katoenen spoelen te maken. Maar we zijn niet tevreden met alleen het gebruik van natuurlijke kleurstoffen. We gaan nog verder en zoeken naar nieuwe manieren om duurzaam te zijn. In onze collectie Sheep of the World bijvoorbeeld, hebben we ervoor gekozen geen kleurstoffen te gebruiken en de natuurlijke kleuren van wol te laten zien. Ook veel van onze katoenen tapijten hebben de natuurlijke kleur van hun vezelsWIJ PRODUCEREN-WIJ CONTROLEREN

Met onze eigen fabriek in India is duurzaamheid sinds 1998 in onze handen. Het verklaart hoe we het hele productieproces van begin tot eind controleren - van het plukken van de katoen tot het maken van onze wasbare tapijten en decoratieve accessoires. Onze fabrieken vervuilen niet bij de productie van onze producten. Niet alleen besparen we 90% op water door het voortdurend te recycleren, maar we gebruiken ook geen synthetische vezels. onze producten zijn allemaal gemaakt van natuurlijke vezels.

TRANSPORT MET TOEKOMST

Onze producten reizen over zee vanuit India in containers, waardoor onze ecologische voetafdruk wordt verkleind. Het vrachtschip is ons vervoermiddel. Bovendien zijn de zakken die u thuis ontvangt bij onze tapijten gemaakt van plastic dat 100% gerecycleerd en 100% recycleerbaar is. Een dubbel sluitingssysteem maakt het formaat aanpasbaar aan de grootte van het product, waardoor het zich onderscheidt van het traditionele sluitsysteem. Het resultaat? Geen tape, kleiner transportvolume, minder brandstofverbruik, en als gevolg daarvan - minder CO2-uitstoot voetafdruk!

INNOVATIEF

EEN REVOLUTIE OP DE MARKT SINDS 1998

Een van de belangrijkste doelstellingen van ons bedrijf is elke dag te innoveren, op al onze gebieden. Daarom investeren we in onderzoek naar nieuwe technieken, nieuwe ontwerpen, nieuwe ambachtelijke processen of nieuwe manieren om op een duurzame manier te produceren. Zo zetten we de sector in beweging niet alleen met onze wasbare of gerecycleerde tapijten.

INTERACTIEVE TAPIJTEN

We innoveren ook met omkeerbare tapijten, of tapijten voor kinderen met interactieve spelletjes die of all-in-one tapijten met een aangenaaid kussen. Dankzij onze fabriek in India en onze creatieve teams - altijd gericht op innovatie, innovatie en nog eens innovatie - zijn er tapijten met ongelooflijke texturen. En we blijven onderzoeken om originelere, duurzamere en meer ondersteunende tapijten en accessoires te creëren.

HET EERSTE WASBARE TAPIJT TER WERELD

Een van onze eerste mijlpalen was het WASHABLE RUG concept. Hoe kwam het tot stand? "Toen ik op zoek ging naar een vloerkleed op de markt dat ik niet naar de stomerij hoefde, besefte ik dat die niet bestonden. Dus besloot ik zelf een wasbaar vloerkleed te maken. Vanaf dan ontstonden er duizend ontwerpen en vormen in wasbaar katoen van natuurlijke kwaliteit." Lorena Canals

DE WOOLABLE® REVOLUTIE

Na het succes van onze wasbare katoenen tapijten wilden we nog een stap verder gaan en onze wollen tapijten ook wasbaar maken. Stijlvol, met ongelooflijke texturen en innovatieve ontwerpen, heeft onze gepatenteerde WOOLABLE®-lijn de tapijtsector opgeschud en waren wij de eerste ter wereld die wasbare wollen tapijten aanboden.

RUGCYCLED® - HET GROENSTE TAPIJT

Wij geloven in een tweede leven voor de restanten van onze tapijten om er nieuwe stukken van te maken. Ze zijn stijlvol en duurzaam en helpen ons voor de planeet te zorgen.

LANG LEVEN - Lang leve het tapijt

KWALITEIT, KWALITEIT, KWALITEIT

Dat is het geheim van de hoge duurzaamheid van onze tapijten. Natuurlijke vezels - wol of katoen - en ambachtelijke technieken zorgen voor een langere levensduur dan de meeste tapijten op de markt hebben. De kwaliteit van deze natuurlijke grondstoffen maakt ze resistent en houdt ze onberispelijk, was na was. Als u onze onderhoudsaanbevelingen opvolgt, gaan onze tapijten jarenlang mee. En omdat ze zo'n lange levensduur hebben, kunt u spelen met hun veelzijdigheid en ze van de eene kamer naar de andere kamer verplaatsen om een nieuwe decor te creëren.

WIJ ZIJN VOOR EEN SLOW DECOR

Wij omarmen de SLOW-beweging in de wereld van de decoratie. We zijn toegewijd aan producten te produceren met hoogwaardige natuurlijke vezels om maximale duurzaamheid te garanderen en tegelijkertijd bewust consumeren te bevorderen. Een stuk gemaakt met natuurlijke vezels kan een leven lang meegaan, terwijl een stuk gemaakt met synthetische vezels om de drie jaar vernieuwd moet worden.

SOLIDARY - Lorena voor de Mensen

SOLIDAIRE TAPIJTEN

Onze tapijten staan voor solidariteit. Geraakt door het zien van kinderen wiens toekomst wordt opgedrongen door de economische omstandigheden van hun familie, besloot ontwerpster Lorena Canals haar sociale steun aan te bieden door hen toegang tot onderwijs te geven. En zo ontstond het Sakûla Project, een kinderdagverblijf in het noorden van India zodat kinderen van de straat voedsel en onderwijs krijgen.

EEN CRÈCHE DIE +120 KINDEREN OPVANGT

Momenteel zitten er 120 kinderen in de school en er komen er nog meer bij. Hun leerkrachten staan in rechtstreeks contact met ons om voortdurend verbeteringen voor te stellen - van nieuwe schoolboeken tot nieuwe rugzakken of renovaties aan de school.